ÇELİK MİNARE İNŞAATININ ÜLKEMİZDEKİ ÖNEMİ

Camiler Müslüman olan her insan için önemli bir yapıdır camilerin her bir noktasına bakıldığında her bir noktasında farklı bir güzellik farklı bir desen bulunmaktadır. Camilere ayrı ayrı değil de tek bir yapı olarak bakarsak dikkatimiz çeken şeylerden bir tanesi çelik minare modelleri olacaktır.

Mescitlerde tek olarak gördüğümüz minare sayısı camilerde 6’ya kadar çıkabilir. Bu tür örneklere ülkemizde rastlamak mümkündür. Geçmiş tarihten bu yana minare inşası özel bir yer tutmuştur. Müslüman toplumlardan birçok minare ustaları yetişmiştir. Teknolojinin gelişmesi ve artan imkanlar minare inşasını çağımızda çok daha kolay kılmıştır. Çelik minare sektörü ise camilerimize dayanıklı minareler, ekonomik fiyatlar ve kolay kurula bilirlik gibi avantajlar sunmaktadır.

Çelik minare modellerinin tercih sıralamasında ilk olmasının asıl nedenlerini sizlere şöyle açıklayabilirim ki depremlere karşı dayanıklı üretilmesidir. Ülkemiz toprakları altında fay hatları olması sebebiyle bu özellik önemli bir konudur ayrıyeten çelik minare modelleri uzun yıllar bakıma ihtiyaç duymaması çelik minare modellerinin sağlamlığını bize kanıtlıyor. Beton örme minarelere karşılık çelik minareler çok daha kullanışlı olup düşük maliyetlidir.


YORUMLAR

YORUM YAZ
Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...